info@aminavid.com
۴۲۳۶۶۰۰۰

اخبار

آثار لایحه بودجه ۹۶ بر اقتصاد و بورس/ مسائل سیاسی مهمتر از بودجه

حمید میرمعینی در گفت وگو با پایگاه خبری بورس پرس، درباره آثار بودجه پیشنهادی سال آینده بر اقتصاد و بورس گفت: تحقق پیش بینی ۱۱۰ هزار میلیارد درآمد از منابع نفتی با توجه به قیمت پیشنهادی دولت یعنی ۵۰ دلار که با در نظر گرفتن قیمت جهانی نفت تعیین شده است دور از ذهن به نظر نمی رسد.البته در این بین محل مصارف درآمدهای نفتی نیز نباید نادیده گرفته شود.

اولویت متغیرهای موثر بر نرخ ارز و بازار سرمایه

وی علل سود و زیان شرکت ها را با در نظر گرفتن متغیر نرخ ارز بررسی کرد و گفت: با توجه به شرایط پرابهام سیاسی، مسأله برجام و پاسخگویی ایران به مواردی که بعنوان نقض برجام اعلام شده، شرکت هایی که از ارز مرجع استفاده می کنند مجبور هستند برای جلوگیری از زیان تا ۱۰ درصد افزایش قیمت برای محصولات در نظر بگیرند.

این کارشناس بازار سرمایه با اعلام عدم قطعیت بودجه پیشنهاد شده از سوی رئیس جمهور به مجلس افزود: البته با در نظر گرفتن تأثیر قیمت دلار آزاد روی مواد اولیه، نرخ ارز مرجع، قیمت ها و سود شرکت ها می توان نگاهی امیدوارانه به حرکت مثبت بازار داخلی داشت. با این حال احتمال تغییراتی در ارقام بودجه پیشنهادی تا زمان نهایی شدن وجود دارد.

میرمعینی با تأکید بر متغیرهای موثر روی بازار سرمایه گفت: مساله مهم و موثر بر بازار سرمایه تغییر ارقام بودجه نیست بلکه مباحث مهمتر سیاسی مثل نتیجه مساله برجام از سوی هر دو طرف، قیمت های جهانی، وضعیت نرخ نفت بر قیمت جهانی کالاها و برنامه های دولت جدید آمریکا همچنین وضعیت ارز آزاد بر روند معاملات و قیمت سهم در بازار از مطرح شدن بودجه مهمتر به نظر می رسد.

وی افزود: در صورت کنترل نوسانات بازار که ناشی از هیجانات روانی است و مهار و برنامه کنترل دولت برای وضعیت دلار و نرخ دلار آزاد شاهد روند رو به رشد اقتصاد داخلی و بازار سرمایه خواهیم بود.

انتخابات ریاست جمهوری تعیین کننده اوضاع اقتصاد

این تحلیل گر بازار سرمایه با تأکید بر انتخابات ریاست جمهوری پیش رو اظهار داشت: در صورت روی کار ماندن همین دولت برای دوره بعدی و ادامه روند فعلی در خصوص سیاست های اقتصادی، احتمال می رود سال آینده این وضعیت انبساطی تر از سال های اول دولت باشد. همچنین با اعمال سیاست های پولی یعنی رشد نقدینگی و آزاد سازی نرخ ارز دولت زیربار تورم خواهد رفت. هر چند در دولت های قبلی نیز این مسأله وجود داشته اما به هر حال نباید این حقیقت را نیز نادیده گرفت که دولت یازدهم با چالش مواجه بوده و برای اصلاح ساختار ارز، مالی و … تلاش کرده است.

میرمعینی با اظهار تأسف نسبت به اینکه دولت در سال های گذشته از بودجه در نظر گرفته شده طرح های عمرانی برای کسری بودجه جاری استفاده می کرده است گفت: البته عمده اثرگذاری مثبت بودجه در سال آینده می تواند از پروژه های عمرانی ناشی شود.

وی به ظرفیت رشد بعضی صنایع حاضر در بورس اشاره کرد و افزود: احتمال می رود شرکت های فولادی، سیمانی و پیمانکاری رونق نسبی را تجربه کنند و تغییرات مثبتی در این گروه ها دیده شود.