جهش ۲ هزار و ۱۰۲ واحدی بورس در نخستین روز اسفندماه
رشد قیمت ارز در روزهای اخیر و بهبود قیمت محصولات در بازارهای جهانی سبب افزایش ارزش سهام شرکت های مرتبط با آنها در بورس ایران شده است.
در معاملات امروز یک میلیارد و ۵۱۹ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش پنج هزار و ۳۸۶ میلیارد ریال در ۱۵۳ هزار نوبت دادوستد شد.
بررسی شاخص های اصلی بازار سرمایه نشان می دهد شاخص قیمت (وزنی – ارزشی) که در آن ارزش سهام شرکت های بزرگ اثر بیشتری بر شاخص می گذارد، ۶۰۸ واحد رشد کرد و شاخص کل (هم وزن) که در آن ارزش و وزن همه شرکت های بزرگ و کوچک در محاسبه شاخص کل، یکسان در نظر گرفته می شود، ۱۲۱ واحد افزایش یافت.
شاخص قیمت (هم وزن) نیز ۸۵ واحد بالا رفت؛ این شاخص بیانگر سطح عمومی قیمت سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس است.
شاخص آزاد شناور ۲ هزار و ۸۴۱ واحد افزایش یافت؛ این شاخص بخشی از سهام قابل معامله شرکت ها در بورس را نشان می دهد.
شاخص بازار اول مربوط به شرکت های برتر از نظر سرمایه، سودآوری و درصد سهام آزاد شناور ۲ هزار و ۴۷ واحد رشد کرد و شاخص بازار دوم بورس نیز یک هزار و ۸۲۹ واحد افزایش یافت.
در معاملات امروز، نمادهای فولاد (فولاد مبارکه)، فملی (ملی صنایع مس)، تاپیکو (سرمایه گذاری نفت و گاز تامین)، فخوز (فولاد خوزستان) و کگل (صنعتی و معدنی گل گهر) با بیشترین تاثیر مثبت شاخص را بالا کشیدند، در مقابل، جم (پتروشیمی جم) و وبملت (بانک ملت) بیشترین تاثیر منفی را داشتند.
** صدرنشینی گروه فلزات اساسی
گروه فلزات اساسی در معاملات امروز بورس صدرنشین شد؛ در این گروه ۳۲۴ میلیون سهم به ارزش یک هزار و ۱۴۸ میلیارد ریال دادوستد شد.
گروه اطلاعات و ارتباطات به ارزش ۳۵۶ میلیارد ریال و شیمیایی به ارزش ۳۴۶ میلیارد ریال، به ترتیب جایگاه های دوم و سوم را به خود اختصاص دادند.
گروه بانک با دادوستدی به ارزش ۳۰۸ میلیارد ریال در رده چهارم معاملات امروز قرار گرفت و گروه فراورده های نفتی نیز با معاملاتی به ارزش ۲۸۵ میلیارد ریال رده پنجم را از آن خود ساخت.
** رشد فرابورس
معاملات امروز شاخص فرابورس (آیفکس) ۲۴ واحد رشد کرد و در جایگاه یک هزار و ۹۹۰ واحدی قرار گرفت.
امروز در این بازار ۸۹۰ میلیون سهم و اوراق بهادار به ارزش بیش از سه هزار و ۶۴۳ میلیارد ریال دادوستد شد.
نمادهای ذوب (ذوب آهن)، زاگرس (پتروشیمی زاگرس)، میدکو (هلدینگ معدنی خاورمیانه) و کگهر (سنگ آهن گهرزمین) بیشترین سهم را در رشد آیفکس داشتند، اما دماوند (تولید برق دماوند) و دی (بانک دی) مانع رشد بیشتر شاخص شدند.