رشد ۲۳ واحدی شاخص در روز آرام بورس
به گزارش ایرنا، در معاملات امروز یک میلیارد و هفت میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش معاملات بورس به یک هزار و ۸۶۵ میلیارد ریال در ۵۳ هزار و ۸۲۷ نوبت خرید و فروش شد.
بررسی شاخص های اصلی بازار سرمایه نشان می دهد شاخص قیمت (وزنی – ارزشی) که در آن ارزش سهام شرکت های بزرگ اثر بیشتری بر شاخص می گذارد، هفت واحد و شاخص کل (هم وزن) که در آن ارزش و وزن همه شرکت های بزرگ و کوچک در محاسبه شاخص کل، یکسان در نظر گرفته می شود، ۳۶ واحد رشد کرد.
شاخص قیمت (هم وزن) که بیانگر سطح عمومی قیمت سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس است، نیز ۲۷ واحد افزایش یافت اما شاخص آزاد شناور که بیانگر آن بخش از سهام شرکت هاست که قابل معامله در بورس باشد، ۲ واحد افت کرد.
شاخص بازار اول که به شرکت هایی اختصاص دارد که از نظر سرمایه، سودآوری و درصد سهام آزاد شناور شرایط بهتری دارند، ۱۱ واحد پایین آمد اما شاخص بازار دوم بورس ۱۹۹ واحد بالا رفت.
گروه فلزات اساسی در معاملات امروز بازار بورس در صدر معاملات قرار گرفت. در این گروه ۸۸ میلیون سهم به ارزش ۲۰۱ میلیارد ریال داد و ستد شد.
گروه شیمیایی به ارزش ۱۲۹ میلیارد ریال و فراورده های نفتی به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال جایگاه های بعدی را به خود اختصاص داد.
در رده چهارم، گروه خودرو با معاملاتی به ارزش ۱۱۵ میلیارد ریال جای گرفت. گروه قند و شکر با معاملاتی به ارزش ۴۲ میلیارد ریال رده پنجم را از آن خود کرد.
نمادهای شپدیس (پتروشیمی پردیس)، شپنا (پالایش نفت اصفهان)، فملی (ملی صنایع مس) و شتران (پالایش نفت تهران) در معاملات امروز، بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص داشته و مانع رشد بیشتر آن شدند. در مقابل تاپیکو (سرمایه گذاری نفت و گاز تامین)، وبملت (بانک ملت) و کگل (صنعتی و معدنی گل گهر) با رشد خود بیشترین تاثیر مثبت را بر جای گذاشتند.
**ارزش معاملات فرابورس به ۲ هزار میلیارد ریال رسید
فرابورس ایران با دادوستد بیش از ۲۸۳ میلیون ورقه بهادار به ارزش افزون بر دو هزار میلیارد ریال در ۴۳ هزار و ۳۴۹ نوبت معاملاتی، نخستین روز کاری هفته را پشت سر گذاشت و شاخص کل فرابورس نیز پس از فرازوفرودهایی در نهایت با کمتر از نیم واحد افت در ارتفاع ۹۷۴ واحدی ایستاد.
در پایان معاملات امروز (سیزدهم آبانماه) نماد معاملاتی اسناد خزانه اسلامی در نماد «سخاب۲۱» به منظور پرداخت مبالغ اسمی این اسناد، متوقف شد.
مدیر عملیات بازار و اعضای فرابورس ایران نیز اعلام کرد پیرو تصمیم دولت برای پرداخت بهموقع مبالغ اسمی اوراق سخاب۲ و لزوم برنامهریزی به منظور تسویه این اوراق در سررسید آن، باید همه دارندگان این اوراق اعم از خریداران، پیمانکاران و دارندگان اسناد خزانه اسلامی شماره حساب بانکی خود را به یکی از کارگزاریهای عضو فرابورس ایران اعلام کنند؛ زیرا مبلغ اسمی این اسناد خزانه اسلامی در تاریخ سررسید، فقط به حساب بانکی معرفیشده دارندگان این اسناد که در سامانه تسویه شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، ثبتشده باشد واریز می شود.
نماد معاملاتی «ذوب» نیز در حالی با بیشترین بازدید از سوی معاملهگران در روز جاری روبهرو شد که با دادوستد بیش از ۵۹ میلیون سهم به ارزش بالغ بر ۴۷ میلیارد ریال، بیشترین حجم و ارزش مبادلاتی را در بین بازارهای اول و دوم به خود اختصاص داد.
امروز ارزش معاملاتی تابلو اوراق تسهیلات مسکن (تسه) نیز ۶۱ میلیارد ریال شد که این رقم ناشی از خریدوفروش ۸۰ هزار و ۸۵۶ ورقه تسه بود.
در نهایت در تابلو اوراق با درآمد ثابت شاهد دست به دست شدن بیش از یک میلیون ورقه به ارزش بالغ بر یک هزار و ۶۰۵ میلیارد ریال بودیم.
**ادغام شرکت ها، نقطه عطف تقویت جایگاه صنعت فناوری اطلاعات در بورس
یک کارشناس بازار سرمایه در نشست خبری ادغام شرکت های «های وب» و «پارس آنلاین» را اقدامی جسورانه از سوی سهامداران هر ۲شرکت و نقطه عطفی در صنعت فناوری اطلاعات ایران عنوان کرد.
«مجید زمانی» افزود: حوزه کسب و کار پروانه های اف.سی.پی (FCP) بسیار پراکنده است و هیچ کدام از این شرکت های دارای مجوز به تنهایی توان تبدیل شدن به یک اپراتور قوی در صنعت فناوری اطلاعات را ندارند اما ادغام شبکه مشتریان و زیرساخت های این شرکت ها، و نیز استفاده از منابع بازار سرمایه می تواند این امر را محقق کند.
وی تاکید کرد برای به سرانجام رساندن درست و بی حاشیه ادغام ها، کمک نهادهای نظارتی و حاکمیتی لازم است.
این کارشناس بازار سرمایه یادآوری کرد شرکت «آسیاتک» آماده عرضه اولیه در بورس است اما به دلایل مختلف فنی و اقتصادی ادغام آسیاتک در شرکت مورد اشاره، پس از عرضه سهام این شرکت در بورس غیر ممکن است.