کاهش ۵۶۷ واحدی شاخص بورس
شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران (تدپیکس) در پایان معاملات امروز شنبه سوم شهریور ماه ۹۷ با کاهش ۵۶۷ واحدی به رقم ۱۳۶ هزار و ۳۴۳ واحد رسید.
شاخص کل هم وزن اما با افزایش ۳۸۵واحدی عدد ۲۰ هزار و ۴۳۶ واحد را به نمایش گذاشت.شاخص سهام آزاد شناور نیز با کاهش ۳۱۹ واحدی به رقم ۱۴۴ هزار و ۳۷۹ واحد دست یافت.
شاخص بازار اول اما در حالی با کاهش ۴۸۰ واحدی به رقم ۱۰۰ هزار و ۳۲۳ واحد دست یافت که شاخص بازار دوم با کاهش ۸۲۹ واحدی عدد ۲۷۲ هزار و ۱۳۰ واحد را به نمایش گذاشت.
امروز همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) نیز با کاهش ۸ بر روی رقم یک هزار و ۵۴۵ واحد متوقف شد.
بر اساس این گزارش، امروز معاملات سهام در نماد معاملاتی شرکت های پتروشیمی پارس با ۲۱۳واحد ، فولاد مبارکه با ۲۱۰ واحد و معدنی و صنعتی گل گهر با ۱۸۵ واحدکاهش بیشترین تأثیر منفی را بر برآورد شاخص کل بورس به نام خود ثبت کردند.
در مقابل، معاملات سهام در نماد معاملاتی شرکتهای پالایش نفت بندر عباس با ۱۱۸ واحد،گروه مپنا با ۹۳ واحد و پالایش نفت تبریز با ۶۵ واحد کاهش، بیشترین تاثیرمنفی را در محاسبه این نماگر به دوش کشیدند.
ارزش کل معاملات امروز بورس تهران در حالی بیش از ۴۸۵ میلیارد و ۴۴۵ میلیون تومان نمایش داده شد که ناشی از دست به دست شدن بیش از یک میلیارد و ۴۵۰ میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله طی ۱۲۵هزار و ۱۲۴نوبت داد و ستد بود.
امروز بازار سهام در حالی معاملاتی متعادل و توام با بیم و امید را در گروههای پیشروی بازار شامل گروه فولادی، معدنی و پتروشیمیها به نظاره نشسته که گفته میشود این روزها رایزنی بر سر آزاد سازی قیمت محصولات پایه در بورس کالا با وزارت صنعت و وزارت نفت وارد چالش جدیدی شده است.
بر اساس گزارشهای دریافتی وزارت صنعت در تلاش است تا به بهانه لزوم کشف قیمت کالاهای پایه، تمامی کالاهای پتروشیمی معدنی و فولادی را از بورس کالا تحت عنوان کالاهای واسطهای خارج نماید. این موضوع ظن از سرگیری داستان پرحاشیه امضاهای طلایی و حوالهای را در حالی در اذهان زنده میکند که هم اکنون هر آنچه در بورس کالا تحت عنوان مجوز و یا پروانه بهرهبرداری به دست خریدار میرسد چیزی نیست جز واسطههایی که به دنبال احتکار کالا در فضای فوق تورمی کنونی هستند.
این در حالی است که وزارت صنعت یک بار برای همیشه نمیخواهد و یا شاید نمیتواند چالش بر سر سامانه پرحاشیه بهینیاب و نشتهای آن را حل کند. و مانع از رواج سفتهبازی و واسطهگری در دورههای زمانی مختلف شود. قدر مسلم بازار کالا درج قیمتهای نازل را در مقایسه با قیمت واقعی بازار آزاد تحمل نخواهد کرد و در تلاش خواهد بود تا به سمت قیمتهای جدید حرکت کند. اما تا آن زمان فرصت برای واسطهگری و دلالی همچون بازار ارز و سامانه نیما که قرار بود ارز ۴۲۰۰ تومانی در آن عرضه شود، فرصت خوبی برای واسطههایی خواهد بود که میخواهند از قافله سوداگری عقب نمانند.
این در حالی است که معاملهگران بازار سهام تا روشن شدن تکلیف قیمتها در بورس کالا ترجیح میدهند تا با استراتژی کوتاهمدت نگری، در گروه خودروییها و تجهیزاتیها نوسانگیر روزهای صبر و امید باشند.