info@aminavid.com
۴۲۳۶۶۰۰۰

چشم انداز خاکستری بازار سهام در معاملات پایان سال

سقوط دوباره شاخص بورس تهران

معامله‌گران بورس تهران امروز در حالی شاهد معاملاتی کم‌حجم و متعادل در اغلب نمادهای معاملاتی بودند که بازارگردان‌های حقوقی سهام در گروه‌های پیشرو از جمله فلزات اساسی و پالایشی‌ها تلاش کردند تا در دامنه نوسان منفی قیمت‌ها بر عرضه سهام غلبه کنند.
شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران (تدپیکس) در پایان معاملات امروزچهار شنبه ۱۴ بهمن ماه ۹۶ با کاهش ۴۱۴ واحدی روی رقم ۹۷ هزار و ۷۱۸ واحد ایستاد.
شاخص کل هم ‌وزن اما با کاهش ۲۳ واحدی عدد ۱۷ هزار و ۴۴۸ واحد را به نمایش گذاشت.
شاخص سهام آزاد شناور نیز با کاهش ۵۰۷ واحدی به رقم  ۱۰۴ هزار و ۸۷۹ واحد دست یافت.
شاخص بازار اول اما در حالی با کاهش ۲۹۳ واحدی به رقم ۶۹ هزار و ۱۵۶ واحد دست یافت که شاخص بازار دوم با کاهش۸۹۰واحدی عدد  ۲۰۹ هزار و ۴۳۸ واحد را به نمایش گذاشت.
امروز همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) نیز با کاهش ۶ واحدی روی رقم یک هزار و ۸۲ واحد ایستاد.
بر اساس این گزارش امروز بورس تهران در حالی با معاملاتی کم‌حجم و متعادل در اغلب نمادهای معاملاتی مواجه بود که تداوم غلبه عرضه بر تقاضای سهام در بازار رخوت‌زده پس از جشن ۵۰ سالگی بورس باعث شد تا نماگرهای منتخب بازار همچنان قرمزپوش بمانند، هرچند که فعال شدن بازارگردان‌ها و حقوقی‌های حامی در نمادهای پیشرو به‌ویژه در گروه فلزات اساسی، معدنی و پالایشی به طور نامحسوسی به تکاپوی حمایت از سهام برای غلبه بر عرضه از سوی معامله‌گران اغلب حقیقی افتادند.
در پیش بودن هفته‌های پایانی سال هم‌زمان با تکاپوی حقوقی‌ها برای تأمین هزینه‌های حقوق و دستمزد و سربار در کنار دغدغه بازار بابت اصلاح قیمت‌ها در گروه‌های پیشرو باعث شده تا بورس تهران چشم‌اندازی خاکستری را برای شب‌های عید تصور کند. دغدغه ناظران بازار سهام از بابت افزایش نقدشوندگی در کنار دلواپسی‌های فعالان بازار از بابت شفافیت پارادوکس ماندن یا نماندن در بازار سهام را حتی برای آن دسته از سهم‌هایی که زمان زیادی از عرضه اولیه سهام آنها نگذشته ایجاد کرده است.
از سویی دیگر با تداوم ریزش شاخص کل بورس و سرازیر شدن به کانال ۷۹ هزار واحدی طی روزهای اخیر ، این نماگر به محدوده نقطه عطف خود در این کانال در سوم دی ماه امسال رسیده است.
بر اساس این گزارش در بازارهای جهانی نیز اگرچه برخی تحلیل‌ها حاکی از انتظار برای افزایش نرخ هر بشکه نفت خام در محدوده ۸۰ دلار دارد، اما واقعیت نشان می‌دهد که با توجه به تلاش آمریکا به‌عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد دنیا در افزایش نرخ بهره و همچنین تکیه بر سوخت‌های جدید ازجمله شل، نه‌تنها به افزایش قیمت جهانی نفت نخواهد انجامید، بلکه مؤلفه‌های تأثیرگذاری همچون روسیه و کشورهای اوپک بر باقی ماندن قیمت‌ها در سطح کنونی اتفاق نظر دارند. این موضوع نشان می‌دهد که در صورت تقویت دلار در برابر ارزهای عمده جهان باید افت قیمت طلا را انتظار داشت.
در بازار داخلی اما اقدام جدید بانک مرکزی برای عرضه سکه در بانک کارگشایی که از ۱۷ بهمن‌ماه جاری آغاز خواهد شد، نه‌تنها به فرصت آربیتراژی میان بازار آتی سکه در بورس کالا کمک خواهد کرد، بلکه برای ایجاد موقعیت‌های خرید منفعتی نخواهد داشت، به این ترتیب تنها برای اشخاصی که به سکه طلا نیاز واقعی دارند این طرح مؤثر خواهد بود.
بر اساس این طرح در هنگام ثبت‌نام به ازای هر سکه، یک میلیون تومان علی‌الحساب دریافت می‌شود و در موعد تحویل سکه که در سررسید‌های ۳، ۶ و ۹ ماهه و یکساله انجام می‌شود، مابه‌التفاوت آن از مشتری اخذ خواهد شد.