info@aminavid.com
۴۲۳۶۶۰۰۰

شاپور محمدي در نشست خبري ؛

بازگشایی نمادهای بسته در بورس تا دو هفته اینده

به گزارش خبرنگار  خبرگزاری صدا و سیما شاپور محمدی در نشست خبری در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که چرا شرکت های مشکل سازی چون کنتورسازی و های وب در بورس پذیرش می شوند، افزود: شرکت کنتورسازی اولین شرکت دنیا نیست که این اتفاق برایش می افتد و این اتفاق برای بسیاری از شرکت های معتبر دنیا افتاده است .
وی ادامه داد: این شرکت در روزگاری، شرکت صاحب نام ونشانی بوده و در حال حاضر هم کارگر دارد ودرحال فعالیت است و ما تلاش می کنیم که فرآیند تولید برای این شرکت فراهم شود.
محمدی گفت: سازمان بورس وچند بانک تلاش مداوم وهفتگی دارند و وقت زیادی می گذاریم تا با سازوکارهایی که در پیش گرفته ایم بتوانیم پول مردم را برگردانیم .
وی با اشاره به اینکه پرونده این شرکت در حال رسیدگی است گفت: معاون حقوقی ما هر هفته پیگیر این قضیه است و امیدواریم که هرچه زودتر حل وفصل شود.
محمدی با اشاره به صحبت های وزیر اقتصاد در خصوص پیگیری این شرکت گفت: هیئت مدیره کنتورسازی باید پاسخگو باشد و افرادی که منافع غیرمشروع داشتند آن را برگردانند و تمام تلاش ما این است که به سرعت نتیجه دلخواه گرفته شود.
وی در خصوص نماد های وب نیز گفت: نماد های وب به دلیل ابهاماتی که بوجود آمده بود متوقف شد.
محمدی ادامه داد: هیچ معامله ای در خصوص های وب باطل نشده است.
رییس سازمان بورس اوراق بهادار با اشاره به اینکه این شرکت بعد از بازگشایی نمادش اطلاع رسانی خارج از کدال داشت گفت: متاسفانه این اطلاع رسانی در سایت ها و کانال ها با اهدافی که مشخص نیست انجام می شد.
وی افزود: قیمت هایی که در روز چهارشنبه هفته گذشته در خصوص این نماد تعیین شده بود ابهام آمیز بود به همین دلیل نماد های وب متوقف شد.
محمدی گفت: طبق قانون هیچ معامله تا ساعت ۲ قطعی نیست و ساعت ۲ مدیرعامل بورس قطعیت معاملات را اعلام می کند.
معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه تا جایی که توان داشته باشیم اطلاعات شرکت ها را افشا می کنیم گفت: تمام تلاشمان این است که در کوتاهترین زمان نماد های وب باز شود، مشروط به این که اصلاحات را شرکت انجام دهد و رده اطلاع رسانی را تغییر دهد.
رییس سازمان بورس در خصوص نماد متوقف شده بانک ها گفت: بانک ها باید مجامع خود را برگزار کنند و صورت های مالی شان را به ما بدهند تا بتوانند بازگشایی داشته باشند.
وی گفت: از این که نماد بانک ها بسته مانده متاسفیم و این امر بسیار ناراحت کننده است.
محمدی با اشاره به بسته بودن نماد بانک صادرات طی یک سال و نیم گذشته گفت: ما مشکلی برای باز شدن نماد بانک ها نداریم بلکه این خود بانک ها هستند که صورت های مالیشان را به سازمان بورس ارایه نمی دهند.

 

بازگشایی نمادهای بسته در بورس، بزودی

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از اصلاح توقف و بازگشایی نمادها خبر داد و گفت: به دلیل فراهم کردن بسترهای لازم برای این امر، بازگشایی نمادها کمی به تعویق افتاد ولی تا دوهفته دیگر این اقدام انجام می شود.

شاپور محمدی در نشست خبری در جمع خبرنگران افزود: صندوق های سرمای گذاری با درآمد ثابت که تا نود درصد سپرده گذاری می کردند، باید به پنجاه درصد برسد در حالیکه اکنون به هفتاد درصد رسیده اند.
وی اظهار داشت: ممنوعیت صدور یونیت های واحدهای صندوق ها در شعب بانکها است و شعب حق صدور واحدهای صندوق ها را ندارند؛ ضمن اینکه برقراری حد اعتباری برای کارگزاران برای پوشش ریسک در اتاق پایاپای نیز صورت گرفته و اکنون تعادل در پذیرش شرکتها نیز برقرار است.
وی از راه اندازی سامانه معاملات بورس از شنبه هفته جاری خبر داد و گفت: سامانه معاملات بورس به روز رسانی شده است و در کنار آن سامانه جامع نظارت بازار سرمایه راه اندازی شده است.
محمدی گفت: ساماندهی بازار بدهی و کمک به کاهش نرخ اوراق در بازار از جمله اقداماتی بوده است که رخ داد و در کنار آن اختیار خرید و فروش در بازار سهام و سکه نیز اکنون در بازار وجود دارد؛ ضمن اینکه اصلاح ساز و کارهای عرضه های اولیه نیز صورت گرفته است تا به حرف و حدیث های عرضه های اولیه پایان داده است.
معاون وزیر اقتصاد گفت: یکی از کارهایی که در کشور باید رخ دهد این است که مالیات، کارمزدها و کارمزد ارکان بازار کاهش یابد و اکنون این اتفاق رخ داده و البته راه اندازی معاملات الگوریتمی نیز در دستور کار قرار گرفته تا بازار از نقدشوندگی بهتری برخوردار شود.
وی در خصوص کاهش محدودیتها در سبدگردانی ها نیز گفت: این موارد در دستورالعمل ها اصلاح شده و در کنار آن تجمیع مجوز کارگزاری ها از ۲۳ به ۸ مجوز است که اکنون اجرایی شده است ضمن اینکه افشای صورتهای مالی ۲۳۱ نهاد عمومی غیردولتی صورت گرفته و سازمان بورس به کمک مجلس به دنبال آن است که شرکتهای بیشتری صورتهای مالی خود را افشا کنند.
معاون وزیر اقتصاد گفت: افزایش سرمایه شرکتها کاهش زمان را تجربه کرده و در کنار آن صندوق تثبیت بازار سرمایه نیز شکل گرفته است و قرار است در زمان حوادث غیرطبیعی سیاسی و اقتصادی وارد عمل شود.
وی افزود: بر این اساس آیین نامه ای به تصویب هیئت دولت رسیده است که باید بر طبق آن عمل شود.
محمدی از راه اندازی سایت تنقیح قوانین و مقررات بازار سرمایه خبر داد و گفت: قوانین با آخرین دستورالعمل ها منتشر شده است که سرمایه گذاران باید در این رابطه برای دریافت موارد قانونی به این سایت مراجعه کنند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه اوراق منفعت، اوراق اجاره و سایر ابزارهای مالی اسلامی در دست اجراست گفت: باید در حوزه سرمایه گذاری خارجی نیز اقدامات بیشتری صورت گیرد این در حالی است که الزام به شفافیت از طریق افشای صورتهای مالی و اطلاعات واقعی در دستور کار است که این امر باعث می شود شفافیت نیز بیشتر شود.
محمدی گفت: باید اطلاعات صنعت نیز تحلیل شود پس صنایع باید از طریق رسانه ها تحلیل شود که این کار از طریق کانون نهادهای سرمایه گذاری پیش خواهد رفت.
وی افزود: الزام به اجرای IFRS نیز همچنان در دست پیگیری است و در عین حال با رسانه های متخلف نیز برای صیانت از حقوق رسانه هایی که سالم کار می کنند برخورد می شود؛ ضمن اینکه در مراجع قضایی پرونده افرادی را داریم که معاملاتی را از طریق غیرقانونی انجام و اطلاعات غلط می دهند.
محمدی از سرمایه گذاران درخواست کرد که در خرید خود به عوامل بنیادی یعنی سودآوری شرکت توجه کنند ،البته تحلیل فنی و تکنیکی هم مورد پذیرش در بازارهای دنیا است که آنرا هم نفی نمی کنیم البته باید ریسک های صنایع را هم در نظر گرفت. بنابراین صنایع مختلفی که در بازار می آید باید مورد تحلیل بنیادی قرار گیرد.
معاون وزیر اقتصاد به سرمایه گذاران توصیه کرد: در تحلیل های خود تحلیل جهانی، تحلیل داخلی، تحلیل صنایع و تحلیل بازار را قوت داده و به قراردهای شرکتها نیز توجه کرده و ریسک صنعت را مورد توجه قرار دهند.
وی باتوصیه به سرمایه گذاران برای تشکیل سبد سهام به جای تک سهم، تصریح کرد: در هیچ بازار مالی دنیا توصیه نمی شود که رشد تمام شرکتها صورت گیرد ولی وقتی سبد تشکیل می شود ریسک حتما کاهش می یابد. ضمن اینکه از سرمایه گذاران درخواست می شود از مشاوران امین و سالم و راست گفتار که غیر ذی نفع هم هستند، استفاده کنند.
محمدی در ادامه خاطرنشان کرد: حجم معاملات در بازار سرمایه مناسب تر شده و رشد را تجربه کرده که متاثر از فرایند مناسبی است و بازار هم به هرحال در شرایطی است که وضعیت نسبت به سال قبل بهتر شده است و امید می رود همه هموطنان با کار حرفه ای و تحلیل عمیق از فرصت های بازار سرمایه بهره مند شوند.
وی درخصوص رشد بازار سرمایه و شاخص در سال جاری گفت: عوامل داخلی و بین المللی در رشد شاخص اثرگذار بوده و مواردی از جمله اعطای تسهیلات، نرخ ارز و افزایش قیمت جهانی فلزات بر روی شاخص اثرگذار بوده است.
وی در خصوص جزییات فرمول محاسبه شاخص بورس گفت: فرمول این محاسبه منطبق بر شاخص های بین المللی است و البته رشد شاخص ناشی از صنایع متنوع بوده است که در دولت دوازدهم فلزات اساسی ۳۷۶۴ واحد، محصولات شیمیایی ۳۶۸۶ واحد، استخراج کانه های فلزی ۱۷۱۹ واحد و مخابرات ۱۰۹۳ واحد بر روی شاخص اثر گذاشته است؛ ضمن اینکه رشدها در دنیا ناشی از فرصتهای رشد آتی شرکتها است و در برخی مواقع خوش بینی در بازار ایجاد می شود. پس توصیه ما تحلیل است و شرکت نیز در کنار صنعت دیده شود.
محمدی با بیان اینکه کاهش حجم سرمایه گذاری صندوق ها در بانکها باید تا ۵۰ درصد صورت گیرد؛ گفت:ما مصمم هستیم نرخ های شورای پول و اعتبار عملیاتی شود. حداقل نصاب سهام در صندوق با درآمد ثابت باید ۵ درصد و حداکثر ۱۵ درصد باشد.
وی ادامه داد: تاکنون میزان افشای اطلاعات در سال از بورس استانبول بالاتر است. البته به لحاظ حاکمیت شرکتی هنوز جای کار داریم.